Graviditet

Välkommen

Hej! 

Välkommen till föräldrautbildningen! Och välkommen på din resa mot föräldraskapet! Kanske är det första gången du gör den här resan – om du väntar ditt första barn. Kanske har du varit med om denna resa tidigare. Kanske är du en blivande förälder som gör denna resa på egen hand eller så delar du resan med någon. Oavsett är vi mycket glada över att du eller ni har hittat hit! 

Utbildningen riktar sig till alla som ska bli föräldrar. I utbildningen kallar vi dig som är gravid “den gravida”, “kvinnan” eller “mamman” och du som är med benämner vi som “partner”. Du kanske är kvinnans partner, men du kan också vara närstående, en vän eller en doula. I detta sammanhang kallar vi dig “partner” då du även är samarbetspartner under graviditeten, förlossningen och tiden efter med barnet. Vi rekommenderar varmt att ni går denna utbildning och gör övningarna och uppgifterna i utbildningen tillsammans. 

Det är vanligt och helt normalt att ha blandade känslor inför att föda barn och att bli förälder. Det vi vet är att kunskap kan ge bra verktyg på vägen. Här i appen kommer du att få ta del av en föräldrautbildning som innehåller förberedelse och fakta som är bra för dig att ha med in i föräldraskapet, inför förlossningen, amningen och under den första tiden med ditt nyfödda barn.  

Än en gång – varmt välkommen och lycka till!